Ο EESTech Challenge είναι ένας ετήσιος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός της EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Η/Υ.
Στόχος και όραμα αυτής της δράσης είναι οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής, να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα Electrical & Computer Engineering και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.
Ο διαγωνισμός χωρίζεται στη φάση των τοπικών γύρων και στον τελικό. Κάθε τοπικός γύρος διοργανώνεται από την αντίστοιχη Τοπική Επιτροπή της EESTEC και οι πρώτες ομάδες κάθε τοπικού γύρου πάνε στον τελικό, όπου διαγωνίζονται μαζί με όλους τους νικητές από τις υπόλοιπες πόλεις. Η διαδικασία έχει τη μορφή hackathon, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες των 3 ατόμων και καλούνται να λύσουν ένα πρόβλημα σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού.
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι το Mobile App Development: Gamification
EESTech Challenge Local Round Patras
EESTech Challenge Local Round Patras
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής προετοιμασίας των διαγονιζόμενων στον Τοπικό Γύρο του EESTech Challenge, έχει προγραμματιστεί εισαγωγικό σεμινάριο την Δευτέρα 27 Μαρτίου, 19:30, με τίτλο “Gamification 101”. Το σεμινάριο θα μεταδοθεί αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Ζoom.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό EESTech Challenge μπορείτε να βρείτε εδώ.
💻 Το θέμα για το 2022 ήταν: Machine Learning Applications.
🗓️ Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2022 με το Local Round.
💎 Η νικήτρια ομάδα ήταν η “Machine Forgetting” και προκρίθηκε στον Final Round που πραγματοποιήθηκε από το LC Milan.
📍 Η ημερίδα Open Day πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2022. Σε αυτή, εκπρόσωποι των χορηγών μας παρουσίασαν τις εταιρείες τους καθώς και το εργασιακό τους περιβάλλον. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού είχαν την δυνατότητα να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους μέσω κατάλληλων booths, να εκφέρουν τις απορίες τους και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας των φοιτητών για τον Τοπικό Γύρο του EESTech Challenge, διεξήχθη μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια και workshops. Ειδικότερα:
- Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, έγινε το 1ο Σεμινάριο, από τον κ. Δημήτρη Κοσμόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και καλύφθηκαν τα εξής θέματα: “Deep Learning to sequential data modeling” και “Pointers to open source-software based on pytorch”.
- Την Τρίτη 15 Μαρτίου, παραδόθηκε το 1ο Online Webinar, από τον κ. Κωνσταντίνο Μουστάκα, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, με θέμα την “Επεξεργασία 3D Γεωμετρία στην εποχή της Βαθιάς Μάθησης”.
- Την Δευτέρα 28 Μαρτίου, διεξήχθη το σεμιναρίου της Diamond χορηγού EY Greece, με ομιλητή τον Αντώνη Αρβανιτάκη, Senior Manager & Consulting EY. Το training είχε τίτλο “Machine Learning 101: A business perspective”.
- Την Παρασκευή 1 Απριλίου, σε συνεργασία με την Golden χορηγό Think Silicon, πραγματοποιήθηκε το 2ο Online Webinar, από τον κ. Γεώργιο Κεραμίδα, Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν “Ultra-low Power Accelerators for Microcontrollers”.
- Το project του EESTech Challenge, έκλεισε την Πέμπτη 7 Απριλίου με το webinar της Oracle Ελλάς και και του εκπαιδευτικού προγράμματος Oracle Academy. Ειδικότερα, ο κ. Γεώργιος Βερβαινιώτης, η κ. Χαρά Σερμπετζόγλου και η κ. Γαρυφαλλιά Δημητρίου μίλησαν για την επίδραση της Μηχανικής Μάθησης στον επιχειρηματικό κλάδο.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό EESTech Challenge μπορείτε να βρείτε εδω.
Το θέμα για το 2021 ήταν: Cybersecurity.
Ο Local Round πραγματοποιήθηκε online στις 10 Απριλίου 2021.
💎 Και η νiκητήρια ομάδα μας η “31337 h4x0r5” προκρίθηκε στον Final Round που πραγματοποιήθηκε απο το LC Belgrade.
Η Open Day ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2021 διαδικτυακά! Στην ημερίδα αυτή οι εταιρείες-χορηγοί αναδεικνύουν την δουλειά τους και την τεχνολογική τους κατάρτιση μέσω ξεχωριστής παρουσίασης και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν προσωπικά μαζί τους μέσω booths, να εκφέρουν τις ερωτήσεις τους και να αποκτήσουν σημαντικές γνωριμίες!
Στα πλαίσια της προετοιμασίας των φοιτητών για τον Τοπικό Γύρο του EESTech Challenge, πραγματοποιήθηκε μία σειρά από ομιλίες και workshops. Τις φόρμες συμμετοχής μπορείτε να τις βρείτε στα αντίστοιχα Event στην σελίδα μας στο Facebook.
- Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου με ομιλητές τον καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και υπεύθυνο της SCYTALE Group κύριο Νικόλαο Σκλάβο και την απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του πανεπιστημίου Purdue, Μαρία Παντοπούλου και είχε θέμα Introduction to Cybersecurity.
- Στις 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Webinar με τίτλο Cybersecurity: From 0->h3r0, από τον κύριο Ανδρόνικο Κυριακού, Technical Consultant Lead, Whalebone.
- Το Σάββατο 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Webinar με τίτλο Cybersecurity Challenges , σε συνεργασία με την κυρία Ειρήνη Ιωαννίδου, Researcher, SCYTALE Group, UoP και τον κύριο Σωκράτη Κάτσικα, Professor, Norwegian University of Science and Technology.
- Την Παρασκευή 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε το 4ο Webinar, σε συνεργασία με την εταιρεία ORACLE πάνω στο Information Security, με τίτλο “Identity & Access Management Solutions”. Οι ομιλητές ήταν ο κ. Σπύρος Βάλσαμος, Enterprise Security Practice Leader και ο κ. Βαγγέλης Σκουτέλης, Junior IDM Consultant.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2020 διαδικτυακά ώρα 09:00-21:00!
Το Open Day πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2020 διαδικτυακά!
Το θέμα για το 2020 ήταν: Human-Computer Interaction.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας των φοιτητών για τον Τοπικό Γύρο του EESTech Challenge, πραγματοποιήθηκε μία σειρά από ομιλίες workshops. Συγκεκριμένα:
- “Εισαγωγή στη Μηχανική Μάθηση, την Επιστήμη των δεδομένων και τη Βαθιά Μάθηση (Νευρωνικά Δίκτυα), χρησιμοποιώντας Python” (part 1 και part 2) από τον κύριο Ιωάννη Πλέγα Senior Software Engineer της INTRASOFT International, χρυσή χορηγό του EESTech Challenge.
- “Μετασχηματισμός καναλιού αλληλεπίδρασης για άτομα με αναπηρία και εφαρμογές” από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Μουστάκα, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
- “Aνθρωποκεντρική σχεδίαση στον χώρο του HCI” από τον καθηγητή Νικόλαο Αβούρη, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
- “Σύστημα υποβοήθησης πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης” από τον Ιωάννη Κουτουλογένη, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
- “Πρακτικά προβλήματα πάνω στο Human-Computer Interaction” από τον καθηγητή Ανδρέα Κομνηνό, του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
- “Human Computer Interaction and Java” από τους Δημοσθένη Μπέκα και Μαριά Αδριανού της Accenture, χρυσή χορηγό του EESTech Challenge.
- “Human-Computer Interaction with Oracle Digital Assistants and Gamification” από τους Ανδρέα Στελλάτο και Βαγγέλη Σκουτέρη της Oracle Academy, χρυσή χορηγό του EESTech Challenge.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό EESTech Challenge θα βρείτε στην διεύθυνση:
📅 22 Μαρτίου 2019
📍Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Panepistimioupoli, Rio, 26504 Patras, Greece)
💡Συμμετείχαν 39 άτομα
💻Το θέμα για το 2019 ήταν: Internet of Things.
🔹Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό EESTech Challenge θα βρείτε στην διεύθυνση:
📅 26 Μαρτίου 2018
📍Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Panepistimioupoli, Rio, 26504 Patras, Greece)
💡Συμμετείχαν 19 άτομα.
💻Το θέμα για το 2018 ήταν: Big Data Analysis.
🔹Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό EESTech Challenge θα βρείτε στην διεύθυνση:
📍Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (Panepistimioupoli, Rio, 26504 Patras, Greece)
💻Το θέμα για το 2017 ήταν: Machine Learning.
🔹Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό EESTech Challenge θα βρείτε στην διεύθυνση:
Last year's EC Sponsors
Θέλεις να ενημερωθείς πιο ενεργά για τον EESTech Challenge Local Round Patras; Βρες μας στα Social Media!